Dr. Katrien Vanden Broecke


  • Na haar middelbare school in Oudenaarde en Gent studeerde Dr. Vanden Broecke geneeskunde aan de KULAK (Kortrijk) en vervolgens aan de Katholieke Universiteit Leuven. In juni 2009 behaalde zij het diploma van arts met grootste onderscheiding. Ze werd aanvaard voor een specialisatie in de huidziekten (dermatologie) in het Universitair Ziekenhuis te Leuven. In 2013 behaalde de dokter haar erkenning als arts-specialist in de dermatologie-venereologie alsook het diploma van 'Master na Master in de Dermatologie en Venereologie'.
  • Tussen januari 2014 en december 2018 werkzaam in het ziekenhuis te Waregem
  • Op 1 oktober 2015 opende Dr. Vanden Broecke haar privépraktijk in de Gentse Heerweg 98 te Waregem. De voorgaande activiteiten in Oudenaarde en in het ziekenhuis van Waregem werden afgebouwd en stopgezet.
  • Dr. Vanden Broecke volgt regelmatig verschillende internationale en nationale congressen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen in de dermatologie en zo haar patiënten de meest up to date behandeling te kunnen geven.

Dr. Charlotte Degroote


  • Dr. Degroote studeerde in 2015 af aan de Universiteit van Gent. Zij voltooide hierna haar opleiding tot huisarts. Reeds tijdens haar opleiding ontwikkelde zij een grote passie voor dermatologie en esthetische geneeskunde.

  • Na het voltooien van haar opleiding tot huisarts werkte zij als vervangarts en combineerde dit met meerdere stages en opleidingen in dermatologisch/esthetische klinieken in zowel België als Duitsland.

  • Binnen de dermatologie is zij voornamelijk sterk geïnteresseerd in de huidkankerscreening (dermoscopie). Dit zette haar er toe aan een extra master opleiding (master dermoscopy and dermato-oncology) te volgen aan de universiteit van Graz (Oostenrijk) om zich hier verder in te verdiepen.

  • Binnen de praktijk legt Dr. Degroote zich voornamelijk toe op de triage van huidkanker en volgt zij verdere bijscholingen om zich te bekwamen in de esthetische geneeskunde.