Laser-ontharing

Wanneer?

De ontharing met de laser gebeurt enkel in de winterperiode (Eind september tot april). 

Alvorens te starten vragen wij u eerst op raadpleging te komen om te kijken of u in aanmerking komt, een behandelplan op te stellen en een prijsraming op te maken. 

U kan vervolgens uw afspraken inboeken bij Evelien, de praktijkassistente. De behandelingen gebeuren steeds onder supervisie van Dr. Vanden Broecke.

Lees hieronder welke voorbereidingen u moet treffen. 

De tussentijd tussen 2 behandelingen is een minimum-tijd die gerespecteerd dient te worden en bedraagt 4 à 6 weken voor het aangezicht, de bikini en de oksel.  6 à 8 weken voor de benen, de armen, de rug en de borstkas.

Reken op gemiddeld een 6à8 tal behandelingen. 

Wie komt in aanmerking?

De laser-epilatie werkt best op gepigmenteerde (donkere) beharing en niet op ontkleurde haren (wit, lichtblond, grijs of rood). Permanente ontharing met de laser is het meest effectief bij donker haar en bleke huid. Toch kunnen wij met onze laser allerlei soorten huidskleuren behandelingen (tem huidtype V).

Hoe werkt de laser?

Elke haar heeft een levenscyclus: het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien, kunnen worden behandeld. De behandelingen moeten dus met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd.

Men bekomt een permanente vermindering van de beharing die max. 80 à 90% bedraagt. Deze vermindering hangt af van de plaats en de structuur van de beharing.  Laser-epilatie behandelt enkel het effect van de beharing,  niet de oorzaak.

Voor de laserontharing wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echo-onderzoek) op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de laser wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Het licht wordt door het pigment (melanine) in uw haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. Het haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het zakje vernietigd wordt en geen nieuw haar meer kan maken.

Hou er rekening mee dat op bepaalde zones de behandeling als pijnlijk wordt ervaren.